CRM’deki Yenilikler Satış Ekibi Verimliliğini Nasıl Arttırır ?

CRM’deki Yenilikler Satış Ekibi Verimliliğini Nasıl Arttırır ?

1077 Görüntülenme
0
1

CRM yazılımları işletmelerin satış öngörüleri planlarını ve müşteri ilişkilerini daha iyi yönetmeleri için vardır,fakat  beraberinde bir dizi zorluğu getirmektedir. Uygulamak masraflı, yapılandırma karmaşık ve onboarding zaman tüketicidir. Ve uzun süren eğitimleri aştığınızda bile, kullanıcılar sıkıcı görevler ve darmadağın bir tecrübeyle boğulmuş durumda olur.

Satış temsilcilerinin neden CRM yazılımı kullanmaktan tiksinmelerine şaşmamak gerek. Bir yük haline geldi. Sadece yarı işlevli bir durumda tutmak için gereken tüm bakım bile verimliliği zedeliyor. Eğer bir CRM gerçekten satış işlemini “hızlandırma” sözünü yerine getirseydi kullanıcılar CRM’i kullanmaya bayılırdı. Fakat durum bu değil ve CRM’ler en azından şimdiye dek bizi yüz üstü bıraktı.

Yeni CRM’ler ortaya çıkıyor ve kullanıcı deneyimine bela olan ana meselelerle ilgileniyorlar. Bu modern CRM’ler eskiden kalma yöntemlerden farklı olarak saymakla bitmeyen boşa gitmiş saatler, kullanıcı hayal kırıklığını azaltma gibi alanlarda yenilikler yapıyor ve satış ekiplerinin tekrar üretken olmalarını mümkün kılıyor.

Kullanılabilirlik Problemini Çözmek

Bütün CRM uygulamalarının yarısından çoğu başarısızlık olarak ele alınmıştır ve bunların büyük bir çoğunluğu kullanıcının benimsemesindeki eksiklikten dolayı meydana gelmiştir. Kullanıcılar aşırı karmaşık yazılımları öğrenmek için ilk olarak uzun süreli eğitim seanslarına dayanmalı. Sonrasında da ihtiyaçları olan veriyi alabilmek için farklı uygulamalar arasında ileri ve geri geçmek kalıyorlar. E-Posta. CRM. Hesap Tablosu. CRM’e geri dön. Kullanıcı benimsenmesinin neden bir meydan okuma olduğu tamamen açık.

Fakat günümüzde, artık CRM ve yetersiz uygulamalar arası sıçramayı öğrenmek bir darboğaz olmak zorunda değil. Üçüncü parti uygulamalarla kusursuzca çalışmak için tasarlanmış CRM’ler mevcut ve bu CRM’ler daha basitleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bu sağlam ve ezber bozan çözümler uygulamanın önündeki engelleri azaltır ve sıkıcı işlemleri ortadan kaldırmak için diğer işletme araçlarıyla entegre olur. Örneğin CRM’imiz modern iş akışlarının merkez üssü olan kullanıcının Gmail’indedir.

Sıkıcı Veri Girişlerini Yok Etmek

Bir CRM yalnızca barındırdığı veriler kadar iyidir. Neticede en başta sahip olmadığınız veriyi zaten analiz edemezsiniz. Eski CRM’ler kullanıcıların kişilerini el ile girmesini gerektiriyordu ki bu da ciddi bir probleme yol açıyor. Hızlı tempodaki satış dünyası böyle yavaş, sıkıcı işlere hiç sapmadı. Saatler ve fırsatlar kaybolmakla kalmıyor, fakat yazılım da sürekli gelen veri ile beslenmeyerek kendisini kullanışsız ve kusurlu hale getiriyor.

Modern CRM’ler artık veri girişini satış takımlarının çalıştıkça kullandıkları verimlilik uygulamalarıyla entegre ederek veri girişini otomatize ediyor. CRM’ler kendileri, kullanıcıların e-postaları, takvimleri, e-tabloları ve daha da fazlasından bilgileri derleyebilir ve verileri otomatik, gerçek zamanlı olarak toplayabilir. Ve önceden derlemesi saatler süren kaliteli veri dizinleri anında elde edildiğinde, satış temsilcileri ve yöneticileri onların her gün daha iyi iş kararları almalarını sağlayacak zengin içgörüleri elde edebilir.

İçgörüleri Daha Görünür Hale Getirmek

CRM’ler veri depoları olarak tasarlanmamışlardır. CRM’deki bütün veriler satış yöneticileri ve takımları adına harekete geçmek için değerli bilgiler vermelidir. İşte bu bir CRM’in gerçek değeridir.

Yine de bu içgörülere herkesin de bildiği üzere erişmek zor. Satış yöneticilerinin ihtiyaçları olan bilgiyi elde etmek için günlük olarak düzinelerce raporu çıkartmaları gerekiyor. Bu bütün ekipte şeffaflık eksikliği ve kaybedilen zamanla sonuçlanan yararsız bir işlem. Satış temsilcileri için, bu işlem neyin çalışıp neyin çalışmadığına, nasıl ilerleme kaydettiklerine ve amaçlarına ulaşmak için neyi yapmaları gerektiğine ilişkin görünürlüğü sınırlandırır.

Bu meydan okumalara cevap olarak, modern CRM’ler bilgiyi satış yöneticileri ve satış ekibi daha bilgili kararlar alabilsin diye kolayca sindirilebilir bir formatta görselleştiriyor ve organize ediyor. Ekiplere nihayetinde performanslarını gözden geçirmek ve ilerlemeleri için ihtiyaç duydukları görünürlük verilir.

Kaynak: https://www.crmhaber.com.tr/crmdeki-yenilikler-satis-ekibi-verimliligini-nasil-arttirir/

Yorum Yap