İş Kurmak İsteyenler için 20 Girişim Önerisi

İş Kurmak İsteyenler için 20 Girişim Önerisi

1985 Görüntülenme
0
0

İş kurmak için sermayeniz var fakat ne iş kuracağınıza henüz karar veremediyseniz bu yazımız tam size göre. İşte sizin için derlediğimiz, farklı ve kar getirebilecek 20 girişim fikri.

Dip Sos Büfeciliği

Kaldırım üstü “dip sos” büfeleri. İngilizcede çeşidi birden fazla olan mezelik ve çerezlik soslara kısaca “dip” denir. Tam açılımı “dip sauce!” olarak geçmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere bu soslar içine “katıl malzemesi” daldırılarak yeniyor ve fast food için oldukça güzel bir alışkanlık.

Sokak Tipi Galoş Üretimi

Bu tip kılıflara Amerika’da “drizzle boots” deniyor. Bir nevi estetik nitelikle ayakkabı galoşudur. Ayakkabıları sokakların pisliklerinden de oldukça koruyor ve aşırı tozlu, çamurlu veya karlı yollardan koruyor. Erkek ya da kadınlar için ayrı ayrı yapılmış değil. Ve her numaradan da kılıfları mevcut.

Fiyonik Kiti

Mağazalar için oldukça işlerine yarayacak bir ürün. Çünkü sevgililer günü, doğum günleri, anneler, babalar günleri derken mağazalarda herkes hediye paketi yaptırıyor. Ve fiyonk yapmak ise personelin en sıkıntı yaşadığı bir durum. Fiyonk üretmek için yapılan bu alet “home based business” (evde yapılan işler) kategorisinde ödül almıştır.

İsme Özel Çikolata

Aslında oldukça basit bir yatırım daha. Sadece gelen siparişler üzerine çikolatalar üreteceksiniz. Çikolataların değişik amaçlarla ve farklı biçimde tüketilmesi pazarlama açısından en müsait dallardan birine giriyor.

Rengârenk Uydu Alıcıları

İlk etapta görüntü kirliliğine yol açar diye bakmayın. Eğer gerçekten sanat görselleriyle desteklendiği zaman uydu alıcıları oldukça estetik görünmeye başlayacaklardır. Şimdilerde ise uydu alıcılarına giydirmek Güney Amerika ülkelerinde bir moda haline gelmiş durumda. Diğer açıdan out-door reklamcılığın başka bir çeşidi sayılır.

Marketler İçin Eko-Torba

Tüm dünya da çevreci anlayışın git gide yayıldığı zamanlarda “eco-bag” ile başladı ve hızlıca yayılmaya da devam ediyor. Ülkemizde de bazı alanlarda kullanılmaya başladın. Ama hala sık kullanılan bir ürün değil. Doğa ve yaşam alanımız için oldukça büyük bir tehlike olan plastik poşetler için oldukça güzel bir seçenek.

Sezon Yaklaşıyor: Bisiklet Turları

Kolay ve zevkli bir yatırım. Turistik bölgelerde oldukça ilgi gören bisiklet turları veya bisiklet kiralama işi için sezon açılmak üzere. Bulunduğunuz bölgenin yabancılarının bölgeyi gezmek için en kârlı seçeneği bir bisiklet kiralamak veya toplu düzenlenmiş turlara katılması olacaktır.

Eko Kervan

Başlık sizi şaşırtmasın. Yine bir turizm aktivitesi aslında. Sadece bir sezonda yüklü para kazanmanız mümkün olacaktır. Bisiklet turları gibi ses getirecek cinsten bir yatırım. Bir bakıma otantik ve canlı şekildedir. Adı üzerinde olduğu gibi “eko kervan” hem çevreye dikkat çekiyor hem de “kervan” sözcüğü ile turistlere masalsı bir mesaj veriyor. Pony türü atlardan veya eşeklerden oluşan bu kervan öncelikle çocukların ilgini çok çekmektedir.

Oto Elektrikli Nano Battaniye

Mevsimi geçmiş gibi görünse de gelecek sezon için şimdiden çalışmalara başlanabilir. Daha yeni bir taze olan “American Chemical Society” geçenlerde Stanford Üniversitesi’nde yapılan deneylere göre feci bir evrim geçirmek üzereler.

Hindi Kasaplığı

Hindi deyip geçmemek lazım. Çünkü hindi eti sadece yılbaşında tüketilen bir ürün değildir. Sağlıklı beslenmede şimdi bir numaralı protein kaynağıdır. Artan et fiyatları karşısında kırmızı ete tek alternatif hindi eti.

Mini Gözlem Evi

Ülkemizden çok denenmemiş küçük çaplı işlerden bir tanesi daha. Bütün yatırım toplan olarak 500 $ fiyatını geçmeden fonksiyonlu “teleskop”tan ibaret. Bu gibi amatör teleskopları internet üzerinden temin etmek mümkün.

Her şeyi Nikelajla Parlatın!

Nikelajla kaplama işi önce otomotiv yan sanayinde gelişti. Şimdi hobiden kompleks türlere kadar orta boy bir endüstri halinde! Yine de bu alanda çok büyük boşluklar var. Çoğu plastik objeyi nikelajla kaplanmış metale dönüştürmek oldukça basit bir iş. Bu amaçla geliştirilmiş profesyonel “kit”lerden seri üretim yapan atölyelere kadar çok sayıda cazip imkân bulunuyor.

Hayvanseverler İçin İlk Yardım Çantası

Ülkemizde henüz bir girişimde bulunamamış bir girişimdir. Adında da anlaşılacağı gibi evcil hayvanınızın ya da sokak hayvanları için, tam donanım hayanlar için bir ilk yardım çantası bir araya getirebilirsiniz.

Altın Çilek Yetiştirmek

Tarımda inovasyon değişik tür bitkilerin yetiştirilmesi ile  başlayan bir süreçtir. Yüksek fiyatı olmasına rağmen geniş ihraç olanağına dikkat çeken “altın çileği” diğer bir isimle “yer kirazı” olarak da anılmaktadır. Geleceğin meyvesi olmaya aday gibi duruyor.

Takı Tasarımı

Daha çok kadın girişimcilerin yapacağı bu işi evden de yapabilirsiniz. Sadece çevrenize tasarımlar üretmeniz bile size yetecektir. Bir e-ticaret sitesi kurarak bunu satış işlemlerini daha rutin hale getirmiş olursunuz.

Spor Salonu

Günümüzün en önemli trendlerinden biri haline gelen sağlıklı yaşam, insanları spor yapmaya da daha heveslendirmektedir. Her gün yenileri açılmasına rağmen, dolup taşan spor salonlarına ek olacak spor salonları da iş görür.

Pesmatik Oyun Otomatı

Aklı 90’larda kalanlar için oyun salonu açmak, nostalji yaşamak isteyenler ve çocukların ilgisini çekecektir. İçerisinde aynı zamanda internet cafe, cafe ve birden fazla oyun makinesinin olduğu salonun boş kalmayacağını ümit ediyoruz.

Porsiyon Ölçen Kaşıklar

Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların zamanlarını aza indirmek için işe yarayacak bir seçenek olacaktır. Bir porsiyon ölçmek zaman almaktadır ve uğraşı da gerektiren bir iştir. Bütün bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak kaşık, firmaların vazgeçilmez aletleri arasında girecektir.
 

Organik Özel Yem Üretimi

Artık herkesin doğan ve organik ürünlere yöneldiği bu dönemler için tarım ile ilgilenenlerin ilgisini çekecek ve sürekli bir sirkülasyon yaratacak özel yem üretimi, hala yaygın olarak yapılmayan işlerden bir tanesidir.

Rulo Çim Yetiştirmek

Son zamanlarda oldukça ilgisini artıran çimler, kolaylık olsun diye rulo halinde de pazarlanmaya başlamış durumda. Son zamanlarda ilginin artması da oldukça büyük avantaj.

Kaynak: https://girisimcikafasi.com/is-kurmak-isteyenler-icin-20-girisim-onerisi/

Yorum Yap