Dijital İsraf Artıyor, Şirketler Dünyada Her Yıl 400 Milyar Doları Çöpe Atıyor

Dijital İsraf Artıyor, Şirketler Dünyada Her Yıl 400 Milyar Doları Çöpe Atıyor

696 Görüntülenme
0
0

Her yıl dünyada 400 milyar dolarlık yazılım ve danışmanlıkların boşa gittiğini belirten Workcube Türkiye Yöneticisi Olgar Ataseven, şirketlerin bunu iyi bir dijital dönüşüm stratejisi çerçevesinde ve uçtan uca bütüncül çözümler kullanarak önleyebileceğinin altını çizdi.

Günümüz teknoloji dünyasının dijitalleşmeyi ​gerekli kıldığını vurgulayan Workcube Türkiye Yöneticisi Olgar Ataseven, “Bir işletmenin dijitalleşmesi için ihtiyacı olan yazılımların çeşit ve sayısı gittikçe artıyor. Dijitalleşme de gittikçe komplike hale geliyor. Her sene dünyanın israf ettiği yazılımların ve bu yazılımlarla ilgili alınan danışmanlıkların boşa giden kısımların rakamı 400 milyar doları buluyor. Bu rakam az gelişmiş ülkelerde yaşayan 150 milyon kişinin bir yıllık gelirine denk geliyor. Ya da bu harcanan tutar ile bir senede suya ulaşamayan Afrika ülkelerinde 50 milyon adet kuyu açılabiliyor. Benzer şekilde temel ihtiyaçlara ulaşamayan birçok ülke için inanılmaz projeler geliştirilebiliyor. Bu örnekler bize dijital israfı önlemenin dünya ve sürdürülebilirlik için ne kadar önemli bir konu olduğunu gösteriyor. Dijital israfı önlemenin yolu da şirketlerin iyi bir dijital dönüşüm stratejine sahip olması ve dijitalleşmenin uçta uca bütüncül çözümlerle sağlanmasından geçiyor” dedi.

Dünyada yapılan araştırmalara göre,  alınan yazılımların eğitimde yüzde 47, enerjide yüzde 46, teknolojide yüzde 41, iletişimde yüzde 39, perakendede yüzde 39, mühendislikte yüzde 38, sağlıkta yüzde 37, finansta yüzde 35, yağ ve gaz sektöründe yüzde 35, servis hizmetlerinde yüzde 33, sigortada ise yüzde 29’unun çöpe gittiğini belirten Ataseven; “Dünyanın en büyük israfının olduğu alanların başında IT endüstrisi geliyor. Yapılan web sitelerinden CRM yazılımlarına, özel kurgulanan uygulamalardan ERP’ye kadar neredeyse her yapılan projenin %40′ından fazlası kullanılamıyor. Güncelliğini yitiriyor ya da çöpe gidiyor. Dünyaya baktığımızda ise ABD şirketleri %37 ile en yüksek yazılım israfına sahip. ABD’yi ise %26 ile İngiltere takip ediyor. Sadece bu iki ülkenin yazılım israfının maliyeti ise 40 milyar doları buluyor.

Workcube tam da bu noktada işletmeleri israftan kurtaran bir yapı sunuyor. İşletmeler hangi yazılıma ihtiyaçları olduğu, hangi yazılımın hangisi ile nasıl entegre olacağı, yazılımlarının iş dünyasının ve dijitalleşmenin ihtiyaçlarına göre güncellenmesi, geliştirilmesi gibi dertlerden kurtuluyor. Workcube ile aldığı geliştirilebilir, esnek ve uçtan uca olan İş Yazılımı yıllarca güvenli ve sorunsuz bir şekilde çalıştığı gibi kurumun dijitalleşmesini uçtan uca sağlıyor. Yapılan yatırım israf olmuyor ve kaynaklar çöpe gitmiyor.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Workcube Hakkında: 2001 yılında internet bağlantılarının neredeyse yok denecek seviyedeyken %100 Web tabanlı bir çözüm olarak geliştirilmeye başlanan Workcube, 2002 yılında pazara sunuldu. Hem Web tabanlılık hem de bir şirketin tüm süreç ve operasyonlarını tamamen konsolide biçimde bir arada yönetmek üzere tasarlanması Workcube’ü Türkiye’de ve dünyada ilkler arasına soktu. Workcube ERP, CRM, HR, Proje Yönetimi, E-ticaret gibi çözümleri bir arada sunuyor. “Workcube’un misyonu endüstri standartlarını kullanarak işletmelerin basit veya spesifik yönetim ihtiyaçlarını karşılayacak uygulamaları geliştirerek müşterilerinin karlılığını ve rekabet gücünü arttırmaktır.” Web tabanlı uygulamalar üzerinde yoğunlaşmış yazılım ekibi, iş objektifleri ve iş mantığı, iş akışı, verimlilik gibi temel işletme konularında uzman sistem analistleri ve arayüz geliştirme konusunda creative tasarımcılardan oluşan genç bir ekibe sahiptir. Workcube uzmanları network tasarımından karmaşık uygulamaları geliştirmeye kadar geniş bir alanda hizmet verecek bilgi birikim ve deneyime sahiptir.

*Veriler 1E.com’dan alınmıştır.

Kaynak: https://erphaber.com.tr/dijital-israf-artiyor-sirketler-dunyada-her-yil-400-milyar-dolari-cope-atiyor/

Yorum Yap