Getir, Globaldeki Büyümenin Ardından Yüzde 14'lük Küçülmeye Gidebilir

Getir, Globaldeki Büyümenin Ardından Yüzde 14'lük Küçülmeye Gidebilir

840 Görüntülenme
0
0

Kısa sürede gerçekleştirdiği büyüme ve globalde yaptığı yatırımlar ile dünyanın saygın markaları arasındaki yerini alan Getir küçülmeye gidebilir.

TechCrunh, online teslimat hizmeti sağlayan Getir’in agresif büyümesinin ardından globalde küçülmeye gideceği yönünde haber paylaştı. Yapılan haberde Türkiye’nin ardından Avrupa ve Amerika pazarına hızlı giriş yaparak ciddi büyüme gerçekleştiren Getir’in hızlı büyüme stratejisinin olumsuz sonuçlar doğurduğu ve ekonomik olarak sıkıntı yaşadığı aktarıldı. Haberin detayında globalde %14’lük küçülme kararı alındığı ancak bu oranın ülkelere göre değişiklik göstereceği de belirtiliyor.Globalde Getir’in 32 bin kişiyi istihdam ettiği bu küçülme kararının 4480’lik bir personeli etkileyeceği aktarılıyor. Türkiye’de de sevilen ve milyonlarca kullanıcısı olan Getir’den konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmediğini de belirtelim.

Kaynak : https://techcrunch.com/2022/05/25/getir-the-12b-instant-delivery-startup-plans-to-axe-14-of-staff-globally-and-cut-aggressive-expansion-plans/

Yorum Yap