IoT ve ERP Birlikte Nasıl Çalışır?

IoT ve ERP Birlikte Nasıl Çalışır?

30.06.2019
ERP
974 Görüntülenme
0
0

Nitekim, IoT cihazları, hata ihtimalini son derece düşük bir seviyeye indirecek şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda iletişimin gerçek zamanlı olarak gerçekleşmesini sağlar. Her şey açık ve o zaman orada olur. IoT ve ERP'yi entegre etmenin en göze çarpan faydalarından biri, ürün kalitesini arttırmasıdır. ERP IoT verilerini işlerken şirketler teslimat programlarındaki gelişmeleri belirgin şekilde görebilirler. Tüm bu gelişmeler ve dahası sonuçta şirketlerin müşterileriyle ilişkilerini daha iyi yönetmelerine ve iş analitiklerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Nitekim, ERP ve IoT'nin entegrasyonunun birden fazla avantajı vardır. Şirketler geçmişte bu iki aracı benimsemekte tereddüt etmiş olsalar bile,

ERP'nin Üretim Süreçlerinde Yararları

Çeşitli teknolojilerin gelişmesiyle birlikte, çok sayıda otomatikleştirilmiş araç kullanmak, her iş için faydalı olduğunu kanıtladı. Aynı şekilde, ERP teknolojisinin üretim süreçlerine entegre edilmesi, şirketin tek bir veritabanını koruyarak sorunsuz çalışmasını sağlar.

İşletmeleri Kolaylaştırır ve Otomatikleştirir

ERP'yi üretim süreçlerine entegre etmenin en büyük yararlarından biri, tipik olarak işletmeyle ilgili tüm süreçleri otomatikleştirmesi ve düzene sokmasıdır. Bu nedenle, tüm veriler merkezi bir konumda hazır. Ayrıca geliştirme, tasarım, envanter, tedarik, üretim, finans, satış, teslimat vb. Dahil tüm işlevselliklerin görünürlüğünden de yararlanabilirsiniz. Bir şirket personeli, envanterle ilgili her şeyi kesinlikle kontrol edebilir ve ERP ile aynı işlemler yapılabilir ve çok daha hızlı bir şekilde. Sonuç olarak, sistemdeki verimlilik artar, verimlilik artar ve ayrıca şirketlerin müşteri taahhütlerini sürdürmelerine yardımcı olur. ERP'nin üretim süreçlerindeki rolü, bir bütün olarak manuel süreçlere bağımlılığı azaltmaktır.

Maliyet Azaltma

Bir imalat kurumu ERP çözümünü kullandığında, toplam işletme maliyeti azalır. Manuel çaba tasarrufu sağlar, zaman kazanır ve otomatik olarak geleneksel süreçlerin yerini alır ve gerçek zamanlı işletme bilgisine sahip işlemleri kolaylaştırır. Ayrıca, işçi verimliliğinde bir artış olduğu için işgücü giderlerini de azaltır. Bu sonuçta, hassasiyeti artırır ve kayıplara neden olabilecek hata oranlarını düşürür. Çözümün envanteri doğru bir şekilde takip edebilmesi ve verimli bir şekilde entegre edebilmesi nedeniyle fazla stok ve depolama maliyetlerinin ortadan kaldırılması mümkündür. Gelişmiş organizasyon görünürlüğü, yönetimin mümkün olan her yerde tasarruf sağlamasına yardımcı olur.

Stratejik Karar Verme Sağlar

ERP çözümünün en çok bilindiği faktörlerden biri, çalışanların organizasyondaki karar alma becerilerini büyük ölçüde geliştirmesidir. ERP her departman ve iş sürecine ilişkin öngörü ve görünürlük sağladığı için bilgilendirilmiş ve daha hızlı iş kararları alınabilir. Ayrıca, üretim şirketlerinin hedeflerine göre kalmasına yardımcı olur ve satış, envanter ve daha fazlası gibi performans ölçütlerine erişim sağladıkları için gerekli iç kararları almalarına yardımcı olur. Gündelik işlemler aynı zamanda iç süreç ve departmanların tam bir görünürlüğünü sağladığı için optimize edilmiştir.

Müşteri Deneyimini Geliştirir

Herhangi bir üretim organizasyonunun nihai amacı müşterileri zaman zaman memnun etmektir. Bu, yalnızca ürün kullanılabilirliği ve teslimatı planlanan ve belirtilen doğru zamanda takip edildiğinde mümkündür. Üretim organizasyonları için ERP çözümleri gerçek zamanlı veri sunduğundan, karar vericilerin envanter seviyelerini gerçekçi bir şekilde görebilmeleri daha kolaydır. Sonuç olarak, şirketler buna karşılık, işletme karına yol açacak müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için süreçler üstlenebilecekler.

Sonuç

BT alanında, yenilikçi teknolojilere yatırım yapmak isteyenlerin ödül alacak, daha yüksek yatırım getirisine sahip olacakları ve rekabet avantajı kazanacaklarını düşünmek artık ideal. Şimdiye kadar imalat işletmeleriyle olan asıl anlaşma, ilk evlat edinenlerin deneyimini duymayı ve sonra bir hamle yapmayı beklemeleriydi. Bununla birlikte, giderek daha fazla şirketin, ERP ve bulut bilişim kavramlarını benimsemesi, işletme sahiplerini olumlu yönde etkilemekten başka bir şey değildir. İmalat sanayinin ERP çözümünü benimseme konusundaki hızı istikrarlı ve ilerici göründüğü için, önümüzdeki yıllarda çözümü tüm hızıyla uygulamaya başlayacaklarını söylemek güvenlidir.

İmalat sanayine gelince, değer kazanmanın tam kaynağını gerçekleştirmek önemlidir. Bu nedenle, birinin akıllı, uyarlanabilir teknolojiyle çalışmasına izin vermeyen ve müşterilere katma değer sağlamaya yardımcı olmayan manuel süreçleri veya teknolojileri değiştirmek araştırmaya değer. Her şeyden çok, her zaman bilginin bu alanda güç ve hız olduğu düşünülmelidir. Bu nedenle, en son gelişmelerden haberdar olmak ve doğru zaman olduğunda akıllı olmak her zaman idealdir.

Kaynak: https://erpnews.com/how-do-iot-and-erp-function-together/

Yorum Yap