ERP ile CRM Entegrasyonunun 3 Ana Avantajı

ERP ile CRM Entegrasyonunun 3 Ana Avantajı

06.12.2018
ERP
1002 Görüntülenme
0
0

İş süreçlerini kolaylaştırmak ve verimliliği arttırmak istiyorsanız, Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) ile Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) yazılımlarınızın entegrasyonunu sağlamayı düşünebilirsiniz. Böylece şirketinizdeki veri silolarını ortadan kaldırabilir ve verimliliği arttırmak için işletme operasyonlarınızı optimize edebilirsiniz.

ERP ve CRM yazılımlarınızı birleştirmenin size sağlayacağı avantajlardan üçüne bir göz atalım.

  1. Müşteriye 360 derecelik bakış. Müşterilerinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz? ERP ve CRM entegrasyonunun en önemli faydalarından biri, müşterilerinize bütünsel olarak bakabilmenizi sağlamaktır. Tüm bu sistemler, potansiyel müşteriden satış ve desteğe, finanstan muhasebeye kadar müşterilerinizin her türlü ihtiyacının, satın alma alışkanlıklarının, sipariş geçmişlerinin, tercihlerinin, hesap durumlarının tamamıyla görüntülenebilmesini sağlar. Bu bilgiler yalnızca müşteri tabanınızı daha iyi tanımanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerinizle daha kalıcı ilişkiler kurmanıza ve ileride hangi noktalarda gelişme potansiyelinizin bulunduğunu görebilmenize de yardımcı olur. Ayrıca bu şekilde müşterilerinizin ihtiyaçlarını, müşterilerinizden bile daha önce öngörebilirsiniz.
  2. Kritik bilgilere daha üstün erişim. Tamamen entegre edilmiş bir CRM ve ERP çözümü, çalışanlarınızın önemli bilgilere gerçek zamanlı olarak erişebilmesini sağlar. Bu şekilde bir çözüm olmadığı zaman çalışanlarınız daha az verim sağlar; bunun bedelini ise müşterileriniz öder. Örneğin bir müşteriniz siparişinin durumu hakkında basit bir soru sormak için çağrı merkezinizi aradığında, çağrı merkezi müşteri temsilciniz bu bilgiye ulaşabilmek için farklı sistemlere girmek ya da diğer çalışanlara danışmak zorunda kalmamalıdır. Entegrasyonu tamamen sağlanmış bir ERP ve CRM çözümü, çalışanlarınızın ihtiyaç duydukları bilgiye tam olarak ihtiyaç duydukları anda erişebilmesine izin verir. Çalışanlarınız envanter seviyeleri, sevkiyat, müşteri finans raporları, sipariş geçmişi, iadeler, ödemeler, fiyatlandırma gibi bilgilere sadece tek bir tuşa basarak ulaşabilirler.
  3. İş süreçlerini kolaylaştırma. Geçmişte entegre çözümler olmadan birçok iş süreci manüel olarak yürütülür ve fazlasıyla vakit alırdı. Oysa ERP ve CRM yazılımlarınızı birleştirmenin başlıca avantajlarından bir diğeri, iş süreçlerini kolaylaştırarak ve iş akışlarını otomatikleştirerek üretkenliği arttırmaktır. Ayrıca entegre çözümler sayesinde veri girişiyle ilgili işlemlerin yinelenme oranı da azalacaktır.

Kaynak: https://www.crmhaber.com.tr/erp-ile-crm-entegrasyonunun-3-ana-avantaji/

Yorum Yap