Çalışan Bağlılığını ERP Yazılımı ile Nasıl Güçlendirirsiniz?

Çalışan Bağlılığını ERP Yazılımı ile Nasıl Güçlendirirsiniz?

08.07.2021
ERP
613 Görüntülenme
0
0

Çalışan bağlılığından bahsederken aslında neden söz ediyoruz?

Bağlılık, çalışanların her zaman en iyi performanslarını göstermeleri için onları motive eden bir güç müdür? Çalışan ile şirket arasında bir bağ, karşılıklı saygı biçimi midir? Her ikisi de mi? Yoksa hiçbiri mi?

Gerçek şu ki her işletme, bağlılığı amaçlarına dayalı olarak farklı tanımlar. Ancak işletmelerin bağlılık için çalışma modelleri ne olursa olsun, hepsi bunu nasıl geliştirebileceklerini çözmelidir. ABD’de de yapılan bir araştırmaya göre çalışanların üçte ikisi aktif olarak işten uzak kalıyor.

Kurumsal kaynak planlama çözümleri bu sayıları değiştirmenize yardımcı olabilir mi? Öyle düşünüyoruz. Doğru ERP uygulaması çalışanlara başarılı olabilmeleri için birçok insanın düşündüğünden daha fazla araç sunar. Çalışanların, şirketleriyle ve beraber çalıştıkları kişilerle olan ilişkilerini de tamamen değiştirebilir.

ERP sistemleri, işletmenizin çalışan bağlılığını nasıl tanımladığı ve uyguladığı fark etmeksizin, tüm alanlarda fayda sağlar.

1. ERP derin bağlar oluşturur

Şirketler tamamıyla bağlantılarla ilgilidir: iş arkadaşları arasında, bölümler arasında, tedarik zinciri ortakları arasında… Eğer işletmeniz çalışanlar arasındaki işbirliğini ne kadar iyi teşvik ettiğiyle ilgili gururlanıyorsa, ERP mutlak bir zorunluluktur. Bu sistemler ekipleri kuruluşun misyonuyla doğrudan bağlar ve bu da katılımı güçlendirmede esas olan unsurdur.

Uçtan uca bir ERP yazılımı, kişileri ve işletmenin bölümlerini ayıran birçok engeli ortadan kaldırır. Herkes gerçek zamanlı operasyonel ve finansal verileri aynı havuzdan paylaşır, değiştirir ve öğrenirse, topluluk duygusu teşvik edilmiş olur.

2. ERP yoğun işleri ortadan kaldırır

Gereksiz manuel ve tekrarlanan veri girişleri, çalışan bağlılığının penceresi üzerindeki lekeler gibidir. Bu pencere aracılığıyla çalışanlar, çalışmalarının gerçek dünyadaki değerini görürler. Her parmak izi ve çizgi, görüşü biraz daha sisli ve karanlık hale getirir.  Çalışanlar bir zamanlar gördükleri değeri görmemeye başlarlarsa, şirketten kopmaları kaçınılmazdır.

Özelleştirilebilir ve otomatikleştirilmiş ERP çözümleri, büyük veri çağının karmaşıklığını üstlenir, bu nedenle başka hiç kimsenin bu karmaşıklığı çözmek için ekstra çaba harcamasına gerek kalmaz. Sistemde yapılan her güncelleme yüzlercesini daha tetikleyebilir, bu sayede bağlılığı baltalayan düşük değerli, yüksek riskli işlerin miktarı azalır. Sonuç olarak, şirketiniz depo yöneticilerini, teknisyenleri, operatörleri, satış temsilcilerini ve muhasebecileri işe aldı, klavye ve fare kullanıcılarını değil.

3. ERP diğer her şeyden daha fazla bağlılığı güçlendirir

Yeri gelmişken, şirketiniz çalışan deneyimine en son ne zaman yatırım yaptı? Deloitte’un Bersin platformuna göre, birçok işletmenin yaptığı gibi gereksiz bağlılık yatırımlarına neredeyse bir milyar harcamak yerine, ortaya para koymalı ve yatırımın geri dönüşünü somut olarak görmelisiniz.

Şirketler çoğu zaman eğlence ile bağlılığı birbirine karıştırıyor ancak, eğlencenin kimseye bir zararının olmaması, herhangi birinin bağlılık tanımına da bir etkisi olacağı anlamına gelmiyor. Örneğin; mola odasındaki bir çay partisi, çalışanlarınıza profesyonel amaç algısı aşılayabilir mi? Yoksa geçici bir sargı bezi gibi davranarak insanların ofiste sıkıcı bir günü daha atlatmalarını mı sağlar?

ERP çözümlerini günlük operasyonlara dâhil etmek, bağlılığı ve elde edilmesi zor olan eğlence unsurunu artırır. Peki, ama nasıl? Çalışanlara ihtiyaç duydukları yerde, şekilde ve cihazda çalışma özgürlüğü sunarak aynı zamanda organizasyonunuzun değerli bağlılık üyeleri olarak geçerlilik kazanmalarını sağlayacak yollarla.

Çalışanlar için ERP sistemini nasıl kullanabilecekleri konusunda yapılan eğitim toplantıları, güçlü bağlılığı sağlamlaştırır ve aynı zamanda değerli bir ERP tedarikçisinin de işaretidir.

Kaynak: https://erphaber.com.tr/calisan-bagliligini-erp-yazilimi-ile-nasil-guclendirirsiniz/

Yorum Yap