GİB, Dijital Vergi Dairesi'nde Yeni Hizmetini Kullanıma Açtı

GİB, Dijital Vergi Dairesi'nde Yeni Hizmetini Kullanıma Açtı

194 Görüntülenme
0
1

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Dijital Vergi Dairesi'nde önemli bir yeniliğe imza atarak "Mali Bilgilerim" başlığı altında yeni bir bölümü kullanıma sundu. Bu yeni hizmetle birlikte, kullanıcılar artık kira geliri, sigorta bilgileri gibi çeşitli mali detaylara kolayca erişebilecekler.

Mali Bilgilerim bölümü, kullanıcıların son 5 yıl içinde elde ettikleri kira gelirleri, ücret bilgileri, gayrimenkul satışlarına ilişkin detaylar ve sigorta bilgilerini inceleyebilecekleri bir platform olarak hizmet verecek.

Bu yenilikle birlikte, vatandaşlar mali durumlarına ilişkin verileri tek bir ekran üzerinden görüntüleyebilecekler. Ayrıca, vergilendirme süreçlerine dair tüm bilgilere de kolayca erişim sağlanacak, bu da vatandaşların vergi beyannamelerini hazırlama ve ödeme takibi gibi işlemlerini daha kolay hale getirecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Abdullah Karaboyacı, kurum olarak dijitalleşme ve uyum oranını artırma hedeflerini paylaştı. Mali Bilgilerim gibi uygulamaların uyum maliyetlerini azaltacağını ve şeffaflığı artıracağını belirtti.

Yorum Yap