COLLECTOR (Farklı Server, Database ve Firmalar Arası "Logo" Data'sı Aktarımı)

COLLECTOR (Farklı Server, Database ve Firmalar Arası "Logo" Data'sı Aktarımı)

569 Görüntülenme
0
0

Logo Collector firmalar arası data aktarımını çok daha kolaylaştıran bir uygulama. Logo ürünlerinin datasını meydana getiren fiş ve kartların aynı network içerisinde bulunan kaynak server, database ve firmadan hedef servere, databaseye ve firmaya otomatik ya da manuel biçimde aktarımını gerçekleştirmeye yaramaktadır.

Logo Collector, Logo’nun Tiger 3, GO 3, Tiger 3 Enterprise ürünleriyle tam ve anlık entegre biçimde çalışabiliyor.
Collector, Ayrıntılı Genel Parametre Yapılandırılması, Tek Merkezden Aktarımların Yönetimi, Malzeme Yönetimi Veri Aktarımı, İthalat Modülü Veri Aktarımı, Satış ve Dağıtım Modülü Veri Aktarımı, İhracat Modülü Veri Aktarımı, Genel Muhasebe Veri Aktarımı, Finans Modülü Veri Aktarımı gibi parametreler ve modüller ile işletmeye en uygun hale getirilebiliyor. Uyarlanabilmesi iş verimliliğini arttırıp iş süreçlerini hızlandırıyor.

Logo Collector Avantajları

  1. Logo Collector farklı firmalara veri gönderilmesini, grup şirketler arasında veri aktarılmasını, tanımlı firmalar arasında çapraz belge ve fiş gönderilmesini sağlıyor.
  2. Çapraz aktarım parametrelerine sahip. Bu sayede satış siparişi alım sipariş şeklinde, alım siparişleri satış sipariş şeklinde, çek, senet çıkış ch fişi çek, senet giriş fişi şeklinde aktarılabiliyor. Üstelik satın alma/satış irsaliye ve fatura fiş çeşitleri hedef firmalara farklı fiş çeşitlerinde aktarılabiliyor.
  3. Fişlerde yer alan cari hesap, muhasebe ve malzeme hesap kodları parametreye bağlı şekilde hedef firmaya farklı kodlarla aktarılabiliyor.
  4. Fişlerde yer alan ambar no ve işyeri no hedef firmaya farklı numaralarla aktarılabiliyor.
  5. Logo Collector ile aktarımı kolaylaştırmak için aktarımdan önce aktarımı gerçekleştirilecek kart ve fişler analiz ediliyor. Hedef firmada bileşenlerde eksik olup olmadığı kontrol edilerek eksikler tanımlanıp ekleniyor. Bu da aktarımların çok daha sağlıklı yapılmasına fırsat veriyor. Üstelik bu sayede fiş aktarılmadan önce kart aktarımına da gerek duyulmuyor. Fiş aktarımları esnasında fişi oluşturmakta olan kart ve buna bağlı olan alt kartlar otomatik şekilde hedef firmada mevcut değilse aynı kodla oluşturuluyor. Ardından fiş aktarımı gerçekleştiriliyor.
  6. Merkezi yönetim sayesinde otomatik ve manuel aktarım parametreleri tanımlanabiliyor. Birden fazla şablonun tanımlanması, çeşitli parametrelere uygun aktarım seçeneklerine imkân veriyor.
  7. Aktarımda şablondaki koşul kısmına istenen sql cümleleri yazılıp sınırsız koşul verilebiliyor.
  8. Otomatik aktarım özelliği ile belirlenen zamanlarda işaretlenen fiş ve kartların otomatik şekilde aktarımının yapılması mümkün oluyor.
  9. Aktarımı yapılacak olan fiş ve kartlar aktarılmadan önce kontrol edilebiliyor ve aynı fiş ve kartın tekrar aktarılması, yani mükerrer kayıt oluşması engellenmiş oluyor.
  10. Kaynak firmadaki değiştirilen kartlar veya iptal edilen fişler hedef firmada güncellenebiliyor.
  11. Parametrelere bağlı şekilde satın alma fişleri, malzeme yönetim fişleri, kasa fişleri, satış ve dağıtım fişleri ve kasa işlemleri hedef firmaya fiyatsız şekilde aktarılabiliyor.

Kaynak: https://www.mareyazilim.com/collector

Yorum Yap

Kategoriler